Arborist i Borås

Nu ska jag ta med dig på en helt vanlig vardag för en arborist i Borås. Jag har sedan cirka 20 år tillbaka arbetat som arborist och det är verkligen ett av världens bästa jobb så jag är otroligt lyckligt lottad att få jobba som arborist. Det underlättar helt klart om du inte har problem med att vistas på höga höjder om du ska arbeta som arborist, för det krävs verkligen att du kan klättra upp i trädtopparna utan större problem. Det är ju sällan vi har en skylift till hands att hissa upp varandra i. Nä, det är bara att börja klättra uppför trädstammen! Men jag klättrar inte i träd varje dag även om många har den bilden av en arborist i huvudet.

Trädklättrande arborist

Att många tror att en arborist bara håller på att klättra upp och ned i träd är väl den vanligaste bilden som folk har av mitt yrke. Men det stämmer inte riktigt, som tur är, för det hade varit väldigt ansträngande att hålla på att klättra i träd vår, sommar, höst och vinter. Till skillnad mot de som vårdar skogen och tar ut timmer med hjälp av stora maskiner som verkligen måste göra detta under vintern när det är tjäle, så arbetar en arborist mycket med att klättra i träd på vår, sommar och höst. Det är då vi beskär många av träden, det är nämligen lite olika tidpunkter på året vilket som är bäst eftersom träden är olika.

Arborist vårdar träd

Jag kan klättra i träd en hel del under våren och sommaren för det är ofta då som folk kommer på att dom ska fälla stora träd för att få njuta av kvällssolen. Det är vanligt att det är träd som står i villaområden där inte hela trädet kan sågas ned på ett bräde utan jag måste klättra upp och börja kapa grenar i toppen och sedan jobba mig nedåt. Det är DEN bilden som de flesta har av en arborist.